Industrigummi

Vi är kända för att lösa problem åt våra partners. Lång erfarenhet med över 30 år i branchen och med tillförlitliga leverantörer som Trelleborg och Continental.

Varmvulkning i vakumugn

I vår stora vakuumugn så kan vi vulka detaljer som är 1,4 x 4 meter och med processen så vet vi att allt syre är ur vulkningen och har därmed hög kvalitet. Vi har även varmvulkspressar mellan 200-1200mm för band och mattor.

Kallvulkning är metoden som används mest, där är vi specialister på att få material att sitta tillsammans.
-Gummi
-Metall
-Polyuretan

Bearbetning av gummi

Vi skär och slipar och kan fräsa i gummi och skapar genom detta många produkter i olika kvaliteter.

Vi tillverkar stora membran, stosar, infodringar till dumpers, slitgummi detaljer och mycket annat.

Vattenskärning med vatten och abrasiv

Vi har möjlighet att skära gummi i våra två vattenskärare allt ifrån från små packningar upp till större detaljer. Vattenskärarna är den metod som nästan helt tagit över stansning. Tjocka eller hårda material abrasivt och tunnare med enbart vatten.

Beklädnader där slitage är ett problem

Om det är problem med slitage på som ett exempel, dumper flak så kan vi hjälpa till att ta fram lösningar för att eliminera detta. Vi använder olika sorters gummi och anpassar lösningen till att minska slitage och en annan viktig faktor är att minimera ljudnivåer. Det kan även vara så att man har problem med vibrationer och det är oftast på fordon som är eldrivna och har elkomponenter och annan elektronik nära till exempel ett flak.

 

”Allt självklart med god kvalitet och hög precision”

Inte vad du letade efter?
Se fler av våra legoarbeten.

Industriplast

Vi har möjligheterna att kombinera maskinbearbetning och svetsning i högsta klassen. Små detaljer till stora konstruktioner.

LÄS MER

Aluminium

Vi har möjligheterna att kombinera maskinbearbetning och svetsning i högsta klassen. Små detlajer till stora konstruktioner.

LÄS MER

Polyuretan

Vi designar, utvecklar och tillverkar produkter i polyuretan. Vi hjälper dig från idé till leverans och användning av ett idealt material

LÄS MER