Genomgångsbälgar

Vi bygger nya bälgar och utför reparation och rekond

Nya bälgar

Vi bygger till stora delar hela bälgen i egen regi och det är bara målningen som utförs på entrepenad. Bälgarna byggs enligt senaste kraven och har alltid brandkrav EN 45 545 – 2 / 2013 HL2. Vi designar konstruera och bygger bälgarna i vår verkstad som är anpassad för denna typ av produkt.

Vårt mål är att täcka upp den Skandinaviska marknaden och dom uppgraderingar framöver på bälgar nya eller reparationer oavsett vilken modell man har.

Utvärdering

Vi gör en utvärdering av era befintliga bälgar och skriver en rapport till er att ta dela va och besluta.

Bilderna visar vilket beslut som togs i det här. En omfattande reparation där vi sparde på låssystem och bytte lameller och aluminium.

Den största genomgångsbälgen vi byggt

Vi byggde 12 st bälgar åt Tormets OY till ett passage system i en gruva i Torneå Slutkund vOutokompo OY.

Måtten gigant i sak 5,5 x 2,1 meter.

Reparation och rekond

Vi har under decenier reparerat nängder med bälgar för tåg som rullar i Sverige. Det har varit allt från enklare rekond till reparationer av krockade tåg där även aluminium har reparerats. Vi har genom lång erfarenhet skapat metoder och kan idag erbjuda reparationer efter brandklass EN 45 545 material.
Vi förlänger därmed livet bå bälgar med några år till innan kanske ett beslut tas att bygga nya bälgar.

Projekt X50 – X55 Regina

Vi kan erbjuda ett inbytessystem där man lämnar in sin gamla bälg och får den renoverad och reparerad i en större omfattning än vad vi gjort tidigare. Vi byter ut gammalt material mot nytt och återvinner det som kan återvinnas.        Vi kan även inom kort erbjuda en helt ny bälg för X50 – X55 och och vi jobbar för fullt med att få den godkänd.  

Projekt X40

Omfattar stor renovering och reparation av totalt 75 st genomgångsbälgar som har haft en livslängd på över 15 år. Beslutet togs av kunden SJ då bälgarna var i dåligt skick och brandklassningen borta. Omfattningen på projekt X40 är att vi byter ut lameller och aluminium och återvinner detaljer såsom låssystem mm. Första bälgen levererades på tåg 22 november 2021. 

Projekt Outokumpu gruva

Avslutades 2022 med en sista reservdelsorder efter att vi levererar 12 stora genomgångar till gruvan i Kemi Finland.    Det är dom största vi byggt med måtten 5 meter X 2,2 meter.

 

”Allt självklart med hög precision och kvalite”

Inte vad du letade efter?
Se fler av våra tjänster.

Utveckling och konstruktion

Aros Industripartner levererar tjänster åt såväl lokala som regionala och internationella kunde små som stora.

LÄS MER

Tågprodukter

Vi tillverkar produkter för tåg, spårvagnar och bussar, det är bara fantasin som sätter stopp.

LÄS MER

Övriga produkter

Vi tillhandahåller produkter från några av världens ledande leverantörer Continental och Trelleborg.

LÄS MER