Genomgångsbälgar

Vi bygger nya bälgar, besiktar och utför reparation samt rekond.

Nya bälgar

Vi bygger till stora delar hela bälgen i egen regi förutom målningen som utförs på entreprenad. Bälgarna byggs enligt senaste kraven och har alltid brandkrav EN 45 545 – 2 / 2013 HL2. Vi designar, konstruera och bygger bälgarna i vår verkstad som är anpassad för denna typ av produkt.

Vårt första mål är att täcka upp den Skandinaviska marknaden för nya bälgar där behovet är stort då livslängden gått över materialets egenskaper.

Reparation och rekond

Vi har under decenier reparerat och rekonditionerat många olika typer av bälgar för tåg som rullar i Sverige. Det har varit allt från enklare rekond till reparationer av krockade tåg där vi även kan reparera aluminium med vår certificering. Aros IP erbjuder även besiktning av genomgångsbälgar som tjänst. Vi har genom lång erfarenhet skapat metoder och kan idag erbjuda reparationer med brandklass EN 45 545 material.       

Vi förlänger därmed livslängden på bälgar med några år till innan ett beslut tas att ersätta med nya bälgar.

Projekt X50 – X55 Regina

Vi kan erbjuda ett inbytessystem där man lämnar in sin gamla bälg och får den renoverad och reparerad i en större omfattning än vad vi gjort tidigare. Vi byter ut gammalt material mot nytt och återvinner det som kan återvinnas. Vi kan nu erbjuda en helt ny bälg för Regina tåg X50 – X55.

Projekt X40

Omfattar stor renovering och reparation av totalt 75 st genomgångsbälgar som har haft en livslängd på över 15 år. Beslutet togs av kunden SJ då bälgarna var i dåligt skick och brandklassningen borta. Omfattningen på projekt X40 är att vi byter ut lameller, aluminium och återvinner detaljer såsom låssystem mm. Första bälgen levererades på tåg den 22:a november 2021.

Projekt Outokumpu gruva

Avslutades 2022 med en sista reservdelsorder efter att vi levererar 12 stora genomgångar till gruvan i Kemi Finland. Dom är de största vi byggt med måtten 5 meter X 2,2 meter.

”Allt självklart med hög precision och kvalitet”

Inte vad du letade efter?
Se fler av våra tjänster.

Utveckling och konstruktion

Aros Industripartner levererar tjänster åt såväl lokala som regionala och internationella kunder i alla storlekar.

LÄS MER

Tågprodukter

Vi tillverkar produkter för tåg, spårvagnar och bussar, vi skräddarsyr fungerande lösningar.

LÄS MER

Övriga produkter

Vi tillhandahåller produkter från några av världens ledande leverantörer Continental och Trelleborg.

LÄS MER