Om oss

Vi har inga kunder, vi har partners”

Vår historia

Ett företag med anor sedan mer än 30 år tillbaka som tidigare var Trelleborg Industrial Solutions enhet i Västerås. Genom att vara leverantör till svenska industrin under många år har Aros Industripartner byggt upp en stor kunskap inom industrigummi men även de senaste åren inom bearbetning av plast , polyuretan och aluminium. Nya produkter vi utvecklat de senaste åren mot bl.a. tåg och andra masstransit system där genomgångsbälgar, snowgaiters och övriga gummidetaljer gör oss till den första i Skandinavien att tillverka denna typ av tekniska lösningar.

Vi är i ständig utveckling och tar fram produkter till den nordiska tågindustrin.

Aros Industripartner utvecklar och tillverkar produkter för den nordiska tågindustrin. Vi levererar detaljer i våra fyra kärnområden aluminium, gummi, plast och polyuretan. Självklart med den senaste brand standarden EN 45 545-2 /2013. Vi är certifierade på svetsning av aluminium enligt EN 15085 och EN 3834, certifikaten finner ni nedan.

En av vår viktiga partners är Quintus Technologies där vi bla. levererar membranen till deras metall formningspressar, det har vi gjort i över 25 år.

Epiroc är en annan viktig partner till oss där vi varje vecka producerar och levererar produkter inom gummi, plast och polyuretan. 

starta Stadler är en annan viktig partner där vi levererar gummi, aluminium och plast produkter för uppgraderingar av projekt OTU  Öresundstågen samt X2000. Vi skall nu leverera till projekt uppgradering Västtrafik Regina tåg.

Certifikat

Hållbarhet

Aros arbetar proaktivt med minskning av CO2-utsläpp och för att öka förnybar energi i vår produktion. Även för att minska CO2-utsläppen vid brytning av nya råvaror proaktivt arbete för introduktion att använda mer återvunnet material i stål, aluminium och plast men även andra råvaror.

Exakt förfrågningsinformation från vår underleverantörsbas för hållbarhetsinformation och data, i proaktiv dialog med våra kunder peka ut möjligheter och trådar för att tillsammans införa återvunnet råmaterial i våra produkter från vår tillverkning.

Vår kunskap och erfarenhet ger dig trygghet