Polyuretan

Polyuretan, PUR, är en extremt mångsidig material då man vill ha elastiska egenskaper men väldigt slitstarka ytor. De kan ha olika elasticitet och olika hårdheter det mäts i shore värde.

Anpassad legotillverkning i polyuretan

Aros Industripartner kan erbjuda maskinbearbetade detaljer i polyuretan där antalet inte är så stort och därmed slippa ta fram dyra verktyg för gjutning av detaljer. Vi bearbetar halvfabrikat från små till stora detaljer och är unika med att kunna sammanfoga polyuretan med gummi eller metall men även mot andra material. Färgval är en annan specialitet och med olika hårdheter och färg för just er applikation så skapar det möjligheter estetiskt.

Vi erbjuder även teknisk support, konstruktion och hjälp med med val av polyuretan till just er applikation.

Materialets egenskaper

Varierar från mjukt och töjbart till hårt och formstabilt. Detta innebär även en god lastupptagningsförmåga med nästan ingen sättning av ursprungsformen. Den behåller även egenskaperna även i kalla applikationer.

Slittåligt och dämpande
Mycket motståndskraftigt mot mekanisk nötning och naturligt stöt och ljuddämpande.

Hög kemikalieresistens och väderbeständigt

.Tål oljor, bensin, lösningsmedel och kan användas i undervattensmiljöer. Klarar även tuffa utemiljöer med avseende på UV-strålning, väder och vind.

Stark vidhäftning
Integreras ofta tillsammans med andra material. Vidhäftningen är mycket bra mot metall, plast och en hel del andra material.

Färgval

Är något vi kan erbjuda för att passa i en applikation där företagets standard uppföljs.

Tillverkning
För att kunna utnyttja alla fördelar med ett så flexibelt material som polyuretan, krävs stor kunskap och lång praktisk erfarenhet.

Hela skivor
Vi säljer även hela skivor eller måttbeställda där den största kan vara 1000 x 4000 mm

”Allt självklart med hög precision och kvalitet”

Inte vad du letade efter?
Se fler av våra legoarbeten.

Aluminium

Vi har möjligheterna att kombinera maskinbearbetning och svetsning i högsta klassen. Små detaljer till stora konstruktioner.

LÄS MER

Industrigummi

Vi är kända för att lösa problem åt våra partners. Lång erfarenhet med över 30 år i branchen och med tillförlitliga leverantörer.

LÄS MER

Industriplast

Maskinbearbetat plast har vi hållit på med länge. Med vår breda maskinpark kan vi göra små som stora detaljer. Området är upp till 5,5 meter

LÄS MER