Aluminium


Aros Industripartner har möjligheterna att kombinera maskinbearbetning och svetsning i högsta klassen. Små detaljer till stora konstruktioner.

"Allt självklart med hög precision" 

Svetsning manuellt & Robot

I vår verkstad så har vi tillgång till robot & manuellt svetsning av aluminium.
Vi är certificerade enligt SS-EN 15085-2:2020 tågstandard och EN 3834 för båda metoderna.
Detta gör oss unika då vi kan hantera stora som små detaljer. Roboten jobbar mot ett enaxligt servo driven lägeställare med stöddocka. Svetsutrustning vi använder är för mauell svetsning ESAB och för robot Fronius TPS 400i CMT, vattenkyld robot svetspaket. 

Fräsning 4 axligt och 5 axligt

För mindre detaljer så använder vi Fanuc Robodrill D21LIB5 med ett 4 axligt bord.
För större detaljer så använder vi SCM med en arbetsyta 4 800 x 1 800 mm och kan arbeta på höjden upp till 1 200mm 5 axligt. 

Fräsning 2 axligt

Vi har 2 axliga planfräsar som vi använder då kraven inte omfattar 4 eller 5 axligt.
Den ena maskin är för mindre detaljer upp till 1 meter och den större har en arbetsyta på breddenupp till 1,5 meters bredd och kan bearbeta detaljer upp till 5,5 meter

Vattenskärning och profil bockning

Vår abrasiva vattenskärning Kimtek skapar ytterliggare möjligheter att skära färdiga 2D detaljer men även ämnen till vår bearbetning.
Bockning av profiler och utför vi i vår CNC styrda bockmaskin från Thoman Tyskland 

Profiler och kapning

Vi har ett brett utbud av profiler från Hydro Sverige som vi har ett nära sammarbete med. Om ni behöver hjälp så tar vi fram exakt den profil ni vill ha om den är utanför standard.  Vår profil kapning utförs med precision i våra kapmaskiner där vår största maskin har möjligheten att kapa större detaljer. Kapning kan även utföras i vår CSM maskin om det krävs för större mängd.