Din samarbetspartner inom gummi

Vår kunskap och erfarenhet ger dig trygghet när du köper standardprodukter, tillverkade produkter eller vid installation och service.
Välkommen till Aros  Industripartner:
Ett företag med anor sedan mer än 30 år tillbaka som tidigare var Trelleborg Industrial Solutions enhet i Västerås. Genom att vara leverantör till svenska industrin under många år har Aros Industripartner byggt upp en stor kunskap inom industrigummi.
Vi kan erbjuda ett stort och brett sortiment från världsledande tillverkare och framför allt speciallösningar till företag med höga krav.
Efter många år i branschen finns stor kunskap och kompetens för varje behov och lösning.

Vi är idag en fullfjädrad "Auktoriserad leverantör" åt Trelleborg med kunskap, försäljning, tillverkning och inte minst hög industrikvalitet.
Beställer du från oss så är basen alltid material från Trelleborgkoncernen.

Aktuellt IXOLIFT

IXOLIFT expanderar utanför Europa


Återförsäljare finns redan i Norden och i flera länder i Europa (Nederländerna, Tyskland, Belgien, Schweiz, Österrike m.fl.)


IXOLIFT har tagit ett stort internationellt kliv utanför Europa genom att lansera produkten i ett nytt och spännande samarbete i Qatar.
Q-FAB, ett Petrotec company är nu exklusiv distributör i Qatar. Företaget har en lång bakgrund som en väletablerad leverantör till Qatars konstruktions - och petrokemiska industri.
Mer information finns att läsa på www.ixolift.com under "news"

IXOLIFT nu i rostfritt stål


I maj lanserades IXOLIFT 400 i syrafast stål på mässan i Uleåborg i Finland.


IXOLIFT 400 W och WS – modellerna kan nu beställas i AISI 316 stål. I stort sett alla komponenter är utbytta för att kunna möta de krav som ställs av kunder som opererar i krävande miljöer där målat eller galvaniserat inte ger tillräckligt skydd. Båda modellerna kan även förses med ATEX-utrustning.
Dessa modeller kan nu beställas hos våra återförsäljare. ​​​​​​​

Aros Industripartner och Ixolift är nu igång på underhållsmässan.


Besök oss i vår monter B09:78

Tisdagen och första dan på mässan var en succé och det är med spänning vi nu ser fram emot onsdag-fredag. Aros Industripartner kommer nu i fortsättningen även utföra slutmontering av Ixoliften i Sverige.  
​​​​​​​

Aros Industripartner introducerar "IXOLIFT" för den svenska marknaden.

Vi kommer nu att bli den enda leverantören av IXOLIFT till den svenska industrin och andra företag som ser behovet att minimera fallolyckor på sin arbetsplats. Undantag kommer att vara större byggföretag samt uthyrare som fortsatt arbetar mot IXOLIFT centralt. 

Arbetssäkerhet - ett val för dig:

Vi förser nu den svenska marknaden med justerbara arbetsplattformar som är säkra och smarta alternativ till traditionella sätt att arbeta med stegar och ställningar.
Vårt mål är att minimera fall från låga höjder. Det här är ett område inom vilket de flesta arbetsolyckor sker idag, och varje IXOLIFT som hittar sin väg till dessa miljöer kommer att reducera den siffran markant.

IXOLIFT 400
Ett smart och säkert alternativ till stegar och ställningar.
• Säker och enkel att använda
• Arbetshöjd upp till 4 meter
• Gasfjäderdriven, tyst och enkel
• Kompakt storlek och enkel att flytta runt
• Säkert alternativ till stegar och ställningar
• Miljövänlig, ingen hydraulik, underhållsfri
• Automatiska anti-glid bromsar för extra säkerhet

IXOLIFT 400 är besiktningsfri enligt tolkning av AFS 2003:6 i bilaga 1, under besiktningskrav för ”Maskindrivna lyftanordningar för lyft av arbetstagare”

Fullvärdig auktoriserad leverantör åt Trelleborg Fluid Handling Solutions


Efter ca 30 år så blir samarbetet närmare.

Allt är nu klart och Aros Industripartner är nu en auktoriserad leverantör åt Trelleborg.
Aros Industripartner kommer i och med detta att få en helt annan tyngd ut mot den svenska industrin och med det, hela Trelleborgs kompetens och kvalitet vilket stärker oss än mer på marknaden. Trelleborg är sedan lång tid vår viktigaste leverantör och även en av våra största kunder då vi tillverkar produkter åt dem.