Dela, lösa och utveckla framtiden tillsammans.
​​​​​​​Vi är det sanna pålitliga partnerskapet inom industrin.

"Vi har inga kunder, vi har partners"

Välkommen till Aros Industripartner

​​​​​​

LEGOARBETE

PRODUKTER & TJÄNSTER

Vad händer på Aros Industripartner


CNC fräs CMS från Ejdersteds lastas och 
​​​​​​​installeras vecka 5, 2023


Då är den på väg till oss och torsdag vecka 4a så anländer den för avlastning. Ställs på plats vecka 4a och installeras vecka 5. Vecka 6 har vi utbildning på plats hos oss.

Vi har nu fått certifikaten. 

Vi är nu certificerade för aluminiumsvetsning, manuellt och robot enligt SS-EN 15085-2:2020 samt EN 3834.

Ny CNC fräs CMS från Ejdersteds installeras 
​​​​​​​vecka 5, 2023


5-axliga höghastighets bearbetningsmaskin för fräsning, idealisk för plast och aluminium.  Den har en exceptionell rörelsedynamik. Dessa funktioner garanterar kvalitet efterbehandlingsnivåer, oöverträffad noggrannhet och en hög produktivitetsnivå. Arbetsyta 4 800 x 1 800 mm och kan arbeta på höjden upp till 1 200mm

Vi har nu fått vår andra robot levererad 

​​​​​​​
Nya R-2000iC - är en stark efterträdare till R-2000iB. Storlek och viktminskning av den mekaniska enheten och en mycket kompakt konstruktion samt de styva men ändå lätta armar och toppmodern motion control-teknik. Vikten vår robot kan ha i armen är 220 kg och den ska hjälpa oss att utveckla och förbättra vår produktion.

Vi har nu fram till 2023 levererat 51 bälgar

Aros Industripartner har sedan september 2021 uppdraget att reparera och renovera 58 + 20 st genomgångsbälgar för X40 Mälartågen. Renoveringen är omfattande där vi byter ut lameller och aluminium och återanvänder en del detaljer bl.a. låssystemet. Ordern är den största enskilda order vi  haft och produktionen beräknas pågå stora delar av 2023

Första bälgen levererades i mitten på november 2021. Bälgarna byggs enligt senaste
​​​​​​​brandstandard EN 45 545.


Svetsroboten förkortar ledtider

I produktion i ett år nu, resulatet är förträffligt.

Svetsroboten har nu varit i produktion ca 1 år och är nu slutligen certificerad och är till stor nytta.
Vi kan nu erbjuda effektiv svetsning för våra "partners" och det uppskattas med tanke på pris, prestanda och tidsbesparing. Vårt roterande bord från TDRI, Fanuc roboten och svetsutrustningen från Fronus har inte gjort oss eller våra partners besvikna. 

Genomgångsbälgar till gruva i Finland

Tre nya reservbälgar byggs på vår verkstad.

Totalt var ordern på 12 st genomgångsbälgar till en gruva i Kemi Finland. Ordern är från Tormets Oy i Finland och slutkund är Outokumpu. Bälgarna är de största som vi har producerat och med måtten 5,3 x 2,1 meter. Bälgarna används i en passage i gruvan för att skydda de anställda från omliggande miljö. Bälgarna levererades under 2020 huvudorder, 2021  extra order och 2022 reservbälgar.
Ordern innefattar konstruktion, aluminiumramar, lameller, lufttätningar, allt enligt högsta brandklass standard EN 45545-2 /13. 

Vår Fanuc Robodrill Large är i full gång

Vår ROBODRILL D21LIB5 har sedan en tid tillbaka arbetat med vårt fyraxliga bord
​​​​​​​Fanuc Nordic AB är leverantör av maskinen och det fyraxliga bordet. 

Vi valde largemodellen som har ett arbetsbord på 750 mm med en 4-axlig lösning som nu är i full produktion. Hög precision och inte minst en hög produktions hastighet. 
Den nya generationen ROBODRILL vertikala bearbetningscentral har en oöverträffad kvalitet och precision. Med en oslagbar verktygsändringstid på 0,7 sekunder och ett torn som har 21 platser och kan hantera verktyg som väger 4 kg så kommer den att öka vår produktivitet väsentligt.
Maskinen är en 24 000 rpm för att tillverka detaljer med hög precison av plast och
​​​​​​​aluminium.