AKTUELLT

Här hittar ni det som är aktuellt eller nyheter hos oss.
Kontakt


Telefon: 021-150730
Fax: 021-150749
​​​​​​​E-post: info@arosip.se


​​​​​​​Öppettider 


Måndag- Torsdag 07.00-16.30
Fredag 07.00-14.00
Lunchstängt 12.00-12.45

Vi finns på underhålls mässan i Göteborg 10-14 mars 2020 

Vi kommer att finnas i monter B07:61 och vi önskar er varmt välkomna. Vi har laddat med nyheter som vi gärna vill visa er under dessa fyra dagar som mässan håller på..

Till denna mässa så har vi mycket att presentera kring Aros Industripartner och vi kommer bl.a. att visa upp den nya elektriska IXOLIFT 500 modellen.
Aros Industripartner har under de senaste åren investerat i maskiner och mjukvara för att kunna erbjuda våra kunder mer avancerade lösningar inom maskinbearbetade gummi, plast samt polyuretaner.

Vi har investerat i nya maskiner såsom Fanuc Robodrill Large för att kunna erbjuda mer avancerade fräsmetoder upp till 5 axligt och även med robotmatning ta större serier i produktion.

Våra planfräsar där den största har en arbetsyta på 1600x5000 mm gör det möjligt att bereda stora detaljer inom gummi, plast, polyuretan och inte minst aluminium.

För våran specialkunskap inom sammanfogning så har vi nu förutom den tidigare Autoclav tekniken även vakuum ugn där vi både kan varmvulka samt kallvulka med garanterade limningar utan syre i detaljerna. Detta har även skapat möjlighet att göra stora vibration och ljudabsorberande dämpare efter behov.

Välkomna in för ett besök  i monter B07:61 . Ställer ut på industrimässorna i Malmö 6-7 februari

Nu är den här – vi kallar den IXOLIFT 400 INOX. Den finns för att över alla gränser och alla samarbeten så är det ditt behov vi vill tillfredsställa, din arbetsmiljö som vi vill göra bättre och din värld som vi vill göra säkrare.


Tack vare ovärderlig utvärdering från er som använder den, och tack vare solida önskemål har vi kunnat ta fram den syrafasta versionen. Där IXOLIFT 400 redan passade inom hygieniska verksamheter som laboratorier och i livsmedelsbranschen m.fl. där flertalet starka kemikalier används, så uppfyller IXOLIFT 400 INOX ytterligare flera krav som att tåla frätande miljö och når därför även kemiska – och petrokemiska industrier.

På Industrimässorna i Malmö 6-7 februari kommer vi ha den på plats för demonstration. Den har naturligtvis samma färdigheter som sin blåa utgåva så som att den har kompakt storlek, är enkel att förflytta, har en stabil arbetsplattform där du är skyddad från alla fyra sidor och den kräver ingen certifierad utbildning.

IXOLIFT 400 är en unik produkt som är tillgänglig för alla användare; den säkerställer din arbetsmiljö där det finns risk att falla från låg höjd. Den har automatiskt låsbara hjul, tål arbetsbelastning på upp till 150 kg och är vare sig strömdriven eller behöver batterier och är fri från hydraulolja då den åtnjuter en gasfjäder-driven hissning. Den går att få ATEX-klassificerad och överensstämmer med en rad olika säkerhetsbestämmelser. Med justerbar arbetshöjd upp till 4 M är den ett överlägset mer säkert alternativ till rangliga stegar och kostnadskrävande byggställningar.
​​​​​​​
Kom till vår lansering av IXOLIFT 400 INOX – du kommer gilla det du ser!
Vi finns i monter B11, varmt välkomna!

Besökt Elmia-mässan

Den 13-16 november var vi på plats på Elmias Subcontractormässa i Jönköping.

Vi är en komplett återförsäljare av TRELLEBORG ISPs produkter som tillverkar speciallösningar åt den svenska industrin; membran till tryckpressar, nosskydd och kylkanaler till tågindustrin för att nämna några, och med en bred maskinpark kan vi tillverka flertalet olika gummidetaljer.
En av våra specialiteter är våra trellergomattor som avlastar dig på din arbetsplats, vibrations - och ljuddämpar dem samt minskar risken att halka på hala golv.

Vi vill också vara med om en värld där arbetsplatser är säkra och trygga. Därför demonstrerar vi IXOLIFTen som hjälper dig att skydda dina arbetare, kollegor och all övrig personal.
En unik produkt som direkt reducerar risken för fallolyckor från låg höjd. Den ersätter rangliga stegar och kostnadskrävande byggställningar och du gör skillnad i er säkerhet. 

Aros Industripartner introducerar en "NYHET" för den Svenska marknaden.


Arbetssäkerhet - ett val för dig!
Vi förser nu den svenska marknaden med justerbara arbetsplattformar som är säkra och smarta alternativ till traditionella sätt att arbeta med stegar och ställningar.
Vårt mål är att minimera fall från låga höjder. Det här är ett område inom vilket de flesta arbetsolyckor sker idag, och varje IXOLIFT som hittar sin väg till dessa miljöer kommer att reducera den siffran markant.

IXOLIFT 400
Ett smart och säkert alternativ till stegar och ställningar.
• Säker och enkel att använda
• Arbetshöjd upp till 4 meter
• Gasfjäderdriven, tyst och enkel
• Kompakt storlek och enkel att flytta runt
• Säkert alternativ till stegar och ställningar
• Miljövänlig, ingen hydraulik, underhållsfri
• Automatiska anti-glid bromsar för extra säkerhet

IXOLIFT 400 är besiktningsfri enligt tolkning av AFS 2003:6 i bilaga 1, under besiktningskrav för ”Maskindrivna lyftanordningar för lyft av arbetstagare”​​​​​

Snart fullvärdig auktoriserad leverantör åt Trelleborg Fluid Handling Solutions

Efter ca 30 år så blir samarbetet närmare.
Vi är nu i slutfasen av att sätta allt på plats för att bli auktoriserad leverantör åt Trelleborg. Aros Industripartner kommer i och med detta att få en helt annan tyngd ut mot den svenska industrin och med hela Trelleborgs kompetens och kvalitet att stärka oss mer på marknaden. Trelleborg är sedan lång tid vår viktigaste leverantör och även en av våra största kunder då vi tillverkar produkter åt dom.  

​​​​​​​
Läs mer...